Teamfoto Fa. K. Dillisse
Over pleisterwerk van Fa. K. Dillisse Wij staan in Roosendaal voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Breda

Over pleisterwerk van Fa. K. Dillisse

Staat een grote renovatie van uw huis voor u binnen handbereik? Dan treft u al snel de term pleisterwerk aan. Wat is pleisterwerk, en waarvoor wordt het precies ingezet?

Wij geven u graag uitleg over de kenmerken van pleisterwerk, de voordelen en de verschillende mogelijkheden. Bent u op zoek naar meer details of persoonlijk advies? Neem gerust contact op met onze ervaren stukadoors van Fa. K. Dillisse in Roosendaal.

Wij zijn beschikbaar om u te woord te staan. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 076 200 8624 of vraag een offerte zonder verplichtingen aan. Wij voorzien u graag van advies dat precies op uw situatie is afgestemd.

Het beginnen met pleisterwerk.
Wij helpen u graag met uw pleisterwerk in Roosendaal!

Soorten pleisterwerk

Er zijn verschillende soorten pleisterwerk, elk uitgerust met hun eigen unieke toepassingen en kenmerken. Er is altijd wel een type pleisterwerk dat aan uw wensen tegemoetkomt. We beschrijven hieronder de belangrijkste soorten pleisterwerk:

 • Sierpleister
  Sierpleister dient meestal voor decoratieve doeleinden binnen. Het kan in allerlei texturen en kleuren worden geleverd. Door deze eigenschap is het veelzijdig in gebruik.
 • Gipspleister
  Veel huizen hebben gipspleister op hun muren en plafonds. Het gladde oppervlak en de snelle droogtijd van gipspleister zijn ideaal voor zowel schilderen als behangen. Dit maakt het uiterst geschikt voor het aanbrengen van verf of behang.
 • Cementpleister
  Cementpleister is bekend om zijn sterkte en waterbestendigheid. Dat maakt het een populaire keuze voor vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Het eindresultaat is ruwer dan dat van gipspleister.
 • Kalkpleister
  Voor zowel binnen- als buitenrenovaties van historische panden wordt vaak kalkpleister gebruikt. Het schimmelwerende en vochtregulerende voordeel maakt kalkpleister ideaal. Het behoudt zo zijn natuurlijke uitstraling.

Wat is pleisterwerk?

Pleisterwerk, dat soms ook stucwerk wordt genoemd, is een techniek waarbij een laag van gips, kalk, cement of een mix daarvan wordt aangebracht op muren en plafonds. Het doel is een glad, egaal of decoratief oppervlak te realiseren, dat daarna geschikt is voor schilderwerk, behang of andere afwerkingen. Door de talrijke opties is het passend voor nagenoeg elke stijl.

Pleisterwerk speelt een belangrijke rol in zowel nieuwe bouwprojecten als renovaties. Het zorgt voor een strakke en egale afwerking op muren en plafonds. Het zorgt niet alleen voor een mooi resultaat, maar ook voor een duurzame afwerking.

Hoewel stucwerk en pleisterwerk vaak als hetzelfde worden beschouwd, zit er toch een verschil tussen. Bij pleisterwerk wordt een andere soort mortel toegepast dan bij stucwerk. De perfecte afwerking van pleisterwerk maakt dat het regelmatig glad stucwerk wordt genoemd.

Voordelen van pleisterwerk

Dankzij de veelzijdigheid van pleisterwerk profiteert u van meerdere voordelen. Het kiezen voor pleisterwerk betekent dat uw woonruimte een afwerking van hoge kwaliteit krijgt. Met pleisterwerk profiteert u ook van de volgende voordelen:

 • Strakke afwerking Pleisterwerk biedt een gelijkmatige en gladde afwerking. Hierdoor kan het gemakkelijk verder afgewerkt worden, bijvoorbeeld met schilderwerk of behang. Pleisterwerk verdoezelt oneffenheden, wat voor een nette look zorgt.
 • Persoonlijke stijl Pleisterwerk komt in een scala van unieke texturen en kleuren. Dankzij een breed scala aan opties kunnen uiteenlopende texturen en kleuren ontstaan. Voor elke wens is er altijd een combinatie die voldoet aan uw persoonlijke smaak en stijl.
 • Duurzaamheid Pleisterwerk geeft muren en plafonds een extra beschermende laag. Hierdoor wordt de basis versterkt en beschermd tegen slijtage en andere beschadigingen. Pleisterwerk biedt uw woning een langdurige bescherming.
 • Vochtregulatie Certane soorten pleisterwerk kunnen vocht reguleren door het eerst op te nemen en later weer vrij te laten. Door de ademende en vochtregulerende kenmerken wordt de kans op vochtproblemen en schimmelvorming beduidend verminderd. Dit behoudt de ondergrond in goede staat en stimuleert een gezonde woonomgeving.
 • Isolerende eigenschappen Dankzij pleisterwerk profiteert u van een betere isolatie en een lagere energierekening. Het zorgt ervoor dat de akoestiek in uw woning prettig blijft. Het helpt het geluid te absorberen en vermindert galm.

Pleisterwerk laten aanbrengen Roosendaal

Fa. K. Dillisse levert stucwerk van premium kwaliteit. Voor eerlijk geprijsd en aantrekkelijk stucwerk kiest u Fa. K. Dillisse. Bij ons krijgt u mooi stucwerk voor een eerlijke prijs.

Onze specialisten van Fa. K. Dillisse staan klaar om zowel nieuw pleisterwerk aan te brengen als renovatie- en herstelwerk uit te voeren. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw huis in regio Roosendaal? Bel 076 200 8624 voor persoonlijk advies of vraag een gratis offerte aan.

Veel gestelde vragen over pleisterwerk

Wat onderscheidt pleisterwerk van stucwerk?

Stucwerk en pleisterwerk verschillen door het soort mortel dat wordt gebruikt. Deze mortel is te vinden in verschillende varianten. Pleisterwerk is een type stucwerk dat in verschillende samenstellingen en diktes wordt aangebracht op de muur.

Behoort spachtelputz tot pleisterwerk?

Spachtelputz, zeer herkenbaar, is een veel voorkomende waarde in pleisterwerk. Het valt op door zijn fijne korrelstructuur. De eigenschappen van waterafstotend, kleurvast en stootvast maken het een ideale keuze voor in uw interieur.

Hoeveel tijd is er nodig voor het aanbrengen van pleisterwerk?

De benodigde tijd hangt af van hoe groot het oppervlak is, de snelheid van de stukadoor en de methode die wordt gebruikt. Het aanbrengen van pleisterwerk kan wat dagen in beslag nemen. Doorgaans neemt dit proces 3 tot 5 dagen in beslag.

Wat is de tijdsduur voor het drogen van pleisterwerk?

Pleisterwerk moet voldoende tijd krijgen om geheel te drogen. 1 millimeter pleisterwerk droogt per dag op. Een laag van 10 millimeter pleisterwerk zal ongeveer 10 tot 14 dagen moeten drogen.

Fa. K. Dillisse staat voor u klaar in Roosendaal
Over ons

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8624

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Fa. K. Dillisse

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de prijs is altijd scherp. Daarnaast wordt er aan alles gedacht, dat is onvermijdelijk na 40 jaar ervaring, niets wordt over het hoofd gezien. Uw klus wordt in een keer in orde gebracht. Naast kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. Onze planning is flexibel en we zijn altijd op korte termijn beschikbaar.