Teamfoto Fa. K. Dillisse
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Breda

Woonkamer stucen Roosendaal

Heeft u een vakbekwame stukadoor nodig in de regio Roosendaal? Dan bent u bij Fa. K. Dillisse aan het goede adres. Bij ons krijgt u hoogwaardige stucwerkservices voor eerlijke prijzen.

Heeft uw muur last van oneffenheden of scheuren? Heeft uw muur zichtbare gaten of barsten? Hebben uw muren te lijden gehad onder vocht of schimmel?

Onze vaklieden helpen u graag bij het omtoveren van uw woonkamer met ons uitstekende stucwerk. Lees meer op deze site over de verschillende opties voor woonkamer stucen in Roosendaal, onze werkwijze en de kosten. Neem telefonisch contact met ons op via 076 200 8624 voor advies, of vraag een gratis kostenoverzicht aan.

Net gestucte witte woonkamer.
Laat de woonkamer stucen door Fa. K. Dillisse en sta versteld van het nette resultaat.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Wilt u uw woonkamer laten stucen? Er bestaan verschillende soorten stucwerk om uit te kiezen. Op onze website kunt u ontdekken welke stucvorm het meest geschikt is voor uw stijl en wensen. We sommen kort de vier populairste soorten stucwerk voor u op:

 1. Spacken:
  Spacken wordt uitgevoerd door een nieuwe stuclaag met een spuitmachine aan te brengen. Op deze wijze kan een groot oppervlak snel worden behandeld. Gebruikelijk wordt dit in twee lagen op het aangewezen oppervlakte aangebracht.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is een soort stucwerk waarin marmerkorrels worden verwerkt. Het creëert een oppervlak met een grove uitstraling. Het resulteert in een uniforme korrelstructuur die eenvoudig te onderhouden is.
 3. Behangklaar stucen:
  Behangklaar stucen betekent dat de muur zo wordt voorbereid dat u meteen kunt beginnen met behangen. De muur is echter nog niet helemaal glad. Voor elke sausklaar gemaakte muur geldt dit.
 4. Sausklaar stucen:
  Sausklaar stucen maakt uw muren klaar voor een nieuwe laag verf. U kunt direct verf aanbrengen op de muur nadat de stukadoor een dunne laag heeft aangebracht en het stucwerk is opgedroogd. Zodra het stucwerk volledig droog is, kan de verf worden aangebracht.

Werkwijze woonkamer stucen door Fa. K. Dillisse

Het stucen van de woonkamer vereist vaak veel tijd. Logisch dat u zich afvraagt wat er staat te gebeuren. De vakmannen van Fa. K. Dillisse werken ordelijk en volgen strikt de geldende hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen.

Voor een eerste indruk van de mogelijkheden en een prijsopgave, komt de stukadoor bij u langs. Eerst meten we de ruimte nauwkeurig op, en daarnaast inspecteren we de conditie van plafond en muren. Mogelijk verwijdert de stukadoor losse delen en vult beschadigingen op met gips.

De vloer en dichtbij gelegen obstakels zoals stopcontacten worden afgeplakt om de ruimte te beschermen. Het is belangrijk dat de muur goed gereinigd wordt om onregelmatigheden in het stucwerk te voorkomen. Voor een nette en strakke afwerking worden op de hoeken van de muur stucbeschermers aangebracht.

Zodra de ruimte klaar is voor stucwerk, zal de stukadoor beginnen met de primer. De primer zorgt voor een betere hechting van het stucwerk aan de muur of het plafond in de woonkamer. Zodra de primer uitgehard is, kunt u starten met het mengen van het stucmiddel.

Water en gips worden gemengd en vervolgens met een mortelmixer tot een homogeen mengsel gemaakt. Het opzetten van het stucwerk vraagt om veel tijd en inspanning. Het aanbrengen van het stucwerk op de muur gebeurt zorgvuldig met een troffel en raapbord.

De muur wordt overal gelijkmatig voorzien van stucwerk. De stukadoor gebruikt een reilat om grote oneffenheden te verwijderen en de muur perfect vlak te krijgen. Tot slot wordt de afwerking van de muur gedaan door af te spacken en schuren met een spons.

Wilt u precies weten hoe het stucwerkproces eruitziet? Bent u geïnteresseerd in het laten stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Onze stukadoors van Fa. K. Dillisse helpen u graag; bel 076 200 8624 voor meer informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Houd in gedachten dat het drogen van het stucwerk tijd in beslag neemt. Bij een temperatuur tussen 10 en 20°C droogt stucwerk ongeveer 1 millimeter per dag. Bij een stuclaag van 3 millimeter kan het drogen ongeveer 3 dagen duren; ventilatie in de woonkamer helpt dit proces te versnellen.

Wat kost een woonkamer stucen in Roosendaal?

De totale kosten voor het stucen van uw woonkamer hangen af van meerdere factoren. Laat onze stukadoors u helpen met een duidelijk inzicht in de kosten. De kosten kunnen variëren door de volgende componenten:

 • Materialen
  Een stukadoor maakt gebruik van verschillende soorten materialen om zijn werkzaamheden uit te voeren. U moet hierbij denken aan het gereedschap dat de stukadoor hanteert, zoals een pleisterspaan voor het afwerken van de muren. Ook de materialen die rechtstreeks op de muren en/of het plafond worden gebruikt, behoren hiertoe.
 • Soorten pleisterwerk
  Zoals eerder uitgelegd, heeft de keuze van het stucwerk invloed op de totaalkosten. In veel gevallen is spacken de voordeligste manier als het gaat om stucen. Het verwerken van spachtelputz is over het algemeen duurder.

 • Arbeidskosten
  De arbeidskosten zijn de vergoedingen die de stukadoor vraagt voor zijn arbeid. Zijn personeel en hij maken ook kosten die de stukadoor moet dekken. Landelijke richtlijnen kunnen de schommelingen in het uurtarief veroorzaken.
 • T

 • Moeilijkheidsgraad
  ijdens het stucen vergt een plafond meer arbeid van de stukadoor dan een muur. Het extra werk boven zijn hoofd Als er een groot plafondoppervlak gestuct moet worden, stijgt de moeilijkheidsgraad en daarmee ook de totale kosten.
 • Aantal vierkante meters
  Hoe groter de oppervlakte die gestuct moet worden, hoe hoger de kosten zullen oplopen. Naarmate u een grotere oppervlakte laat stucen, daalt de prijs per vierkante meter. Als het aantal te stucen vierkante meters toeneemt, daalt de prijs per eenheid.
 • Regio
  De kosten voor het stucwerk hangen mede af van de regio waarin u zich bevindt. De tarieven voor een stukadoor zijn in grotere steden vaak hoger dan in rustige steden daaromheen. Het aanbod van stukadoors in grote steden is laag terwijl de vraag naar hun diensten groot is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Het bewerken van een kamer met veel hoeken kost de stukadoor meer tijd dan een rechte ruimte. De aanwezigheid van vele hoeken en kleine ruimtes in een kamer kan de prijs beïnvloeden. Voor het bewerken van kleine hoekjes is meer tijd nodig voor een stukadoor.
 • Staat van het plafond
  De conditie van uw muren en plafond is van cruciaal belang voor de prijs. Indien nodig, zal de stukadoor eerst de slechte delen herstellen. De uitgaven van de stukadoor worden vanzelfsprekend opgenomen in de eindprijs.

Zoekt u een overzicht van de kosten voor uw situatie? Neem contact op met de stukadoors van Fa. K. Dillisse via 076 200 8624 om een op maat gemaakt overzicht te ontvangen. Er zijn vele mogelijkheden. Ontvang persoonlijk advies.

Uw woonkamer in Roosendaal laten stuken door Fa. K. Dillisse

Het laten stucen van uw woonkamer is een goede investering voor de toekomst. Bent u op zoek naar een deskundige vakman die met u meedenkt? Dan is Fa. K. Dillisse in regio Roosendaal uw ideale partner!

Onze professionals garanderen topresultaten zonder dat de kwaliteit afneemt. Telefonisch bereikbaar voor al uw vragen en wensen op 076 200 8624 of vraag vrije-offerte. Op die manier bent u altijd goed geïnformeerd!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Roosendaal

Zelf muren glad stucen?

Met de juiste voorbereidingen, materialen en kennis is zelf stucen mogelijk. De arbeidsintensiviteit van deze klus wordt echter vaak onderschat. Voor de beste kwaliteit schakelt u een ervaren stukadoor in.

Hoe lang duurt een woonkamer stucen?

Het laten stucen van een woonkamer neemt, afhankelijk van de omvang, gemiddeld 1 tot 3 dagen in beslag. Denk eraan dat elke millimeter stucwerk één dag droogtijd vraagt. Droogtijd voor een 3 millimeter stuclaag is ongeveer 3 dagen.

Waarom bedragen de kosten voor stucwerk zoveel?

Voor het stucen van een woonkamer is veel tijd en zijn meerdere soorten materialen vereist, wat de prijs omhoog brengt. Stukadoors moeten hard werken en nemen de tijd om topkwaliteit stucwerk aan te leveren. De kosten die hier mee gepaard gaan zorgen voor het mooiste stucwerk dat jarenlang meegaat.

Wat is het tarief van een stukadoor?

De kosten voor een stukadoor kunnen sterk variëren, afhankelijk van uw regio en het type stucwerk dat uitgevoerd moet worden. Voor een nauwkeurige prijsbepaling is het noodzakelijk om advies te vragen aan een specialist. Op deze manier weet u precies wat u kunt verwachten qua kosten voor het realiseren van uw droominterieur.


Fa. K. Dillisse staat voor u klaar in Roosendaal
Over ons

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8624

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over Fa. K. Dillisse

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de prijs is altijd scherp. Daarnaast wordt er aan alles gedacht, dat is onvermijdelijk na 40 jaar ervaring, niets wordt over het hoofd gezien. Uw klus wordt in een keer in orde gebracht. Naast kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. Onze planning is flexibel en we zijn altijd op korte termijn beschikbaar.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter