Teamfoto Fa. K. Dillisse
Plafond stucen Roosendaal Wij staan in Roosendaal voor u klaar!
Een Stukadoor
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Breda

Plafond stucen Roosendaal

Een plafond stucen speelt een cruciale rol bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Of het nu gaat om een nieuwbouw huis, of renovatieproject in regio Roosendaal, onze vakmannen van Fa. K. Dillisse bieden hoogwaardig stucwerk aan. Wij zorgen voor perfect gestucte plafonds, geheel volgens uw wensen.

We vinden service belangrijk en gaan graag met u in overleg over de mogelijkheden. Bent u nieuwsgierig naar de voordelen die het stucen van een plafond biedt en wat de verschillende opties zijn? Lees verder en laat u verrassen door de verschillende opties voor plafond stucen die wij bieden in Roosendaal en omgeving!

Heeft u behoefte aan een gepersonaliseerd adviesgesprek? Neem contact op met onze vakmannen van Fa. K. Dillisse via 076 200 8624 voor persoonlijk advies. We bieden u vanzelfsprekend ook de optie om een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Een kwalitatief gestucte plafond!
Onze stukadoors in Roosendaal zijn gespecialiseerd in plafonds stucen.

Plafond stucen kosten

Stucen van het plafond levert een aanzienlijke verbetering op voor uw interieur. Het zorgt voor een strakke en moderne uitstraling, en draagt bij aan de duurzaamheid van uw woning. Het is begrijpelijk dat u graag wilt weten wat de prijs is voor het stucen van een plafond per m2.

Er zijn diverse invloeden die de kosten voor het stucen van een plafond bepalen. Onze vaklieden van Fa. K. Dillisse staan klaar voor een precieze prijsopgave. Heeft u vragen? Bel 076 200 8624 voor maatwerkadvies van onze experts.

De kosten van plafond stucen zijn afhankelijk van meerdere invloeden. De grootte van het plafond is niet de enige factor die de prijs bepaalt. Onderstaand treft u een lijst aan met factoren die de prijs van plafond stucen kunnen beïnvloeden.

 1. Type stucwerk
  Zoals voorheen vermeld, zijn er verschillende stucwerksoorten voor het plafond. Elke soort heeft individuele voordelen en kosten. Over het geheel genomen, biedt spackspuitwerk de voordeligste keuze. Sierpleister aanbrengen kost vaak het meest per m2.
 2. Oppervlakte en omvang
  Een grotere of kleinere oppervlakte van het plafond heeft invloed op de kosten. De m2-prijs is vaak lager voor grotere plafonds vanwege het aanzienlijk grotere oppervlak. Bij kleinere projecten kunnen de kosten per vierkante meter hoger uitvallen, omdat de voorbereidingskosten relatief groter zijn.
 3. Noodzaak van goede ondergrondvoorbereiding
  De staat van het plafond bepaalt hoeveel voorbereidingswerk nodig is. Wanneer het plafond schoon en egaal is, bespaart u kosten; de stukadoor kan direct van start gaan. Beschadigingen in het plafond zullen eerst gerepareerd moeten worden, wat extra uitgaven met zich meebrengt.
 4. Locatie en bereikbaarheid
  De locatie van uw huis en de toegang tot het plafond zijn van invloed op de kosten. Plekken die moeilijk bereikbaar zijn, vergen extra tijd en inspanning. Plafonds die hoog zijn of moeilijk bereikbaar, zorgen voor hogere arbeidskosten.
 5. Materialen
  Om stucwerk van hoge kwaliteit te garanderen, worden uiteenlopende materialen door de stukadoor ingezet. Bij een hoger plafond zijn extra steigers en materialen nodig. Dit leidt tot hogere kosten voor materialen..

Bovengenoemde aspecten bepalen sterk de kosten voor het laten stucen van een plafond. Denk aan al deze factoren bij het plannen van uw droomproject. Vergeet niet om tijdig advies in te winnen bij de vakmannen van Fa. K. Dillisse.

Voordelen van plafond stucen

Een glad en strak plafond zorgt dat de kamer helemaal af is. Door middel van stucwerk kunnen onregelmatigheden, naden en schade onzichtbaar worden gemaakt, wat bijdraagt aan een strakke afwerking. Een goed gestuct plafond ziet er niet alleen prachtig uit, het biedt ook meerdere voordelen:

 • Duurzaamheid: Het stucwerk is bestand tegen slijtage en beschadigingen. Zo wordt gewaarborgd dat u lange tijd kunt genieten van uw woning. Deze laag fungeert ook als extra bescherming tegen vocht, wat cruciaal is voor ruimtes als de badkamer en keuken.
 • Verbeterde isolatie: Het stucen van het plafond draagt bij aan een betere isolatie en helpt zo om energie te besparen in uw woning. Het stucwerk zorgt voor een betere akoestiek in huis. Door stucwerk toe te passen verbetert de akoestiek in uw woning, wat zorgt voor minder geluidsoverlast.
 • Gemakkelijk te onderhouden: Een gestuct plafond betekent significant minder onderhoud. Stof en vuil kan zonder moeite worden verwijderd. U kunt kleine beschadigingen eenvoudig laten herstellen.

Proces van plafond stucen

Het stucen van een plafond is intensief en vereist grote zorgvuldigheid en vakmanschap. Bij Fa. K. Dillisse zijn onze stukadoors rijk aan ervaring en hebben ze diepgaande kennis van het stucen. Wij werken volgens deze stappen bij het stucen van uw plafond:

 • Voorbereiding: de ruimte wordt beschermd door het bedekken van de vloeren en meubels. Alle vuil, stof en losse delen worden van het plafond verwijderd. Defecten worden gerepareerd waardoor een egaal eindresultaat ontstaat.
 • We brengen vervolgens een grondlaag aan. De primer, ook bekend als grondlaag, zorgt dat het stucwerk stevig vastzit. De grondlaag zorgt ervoor dat het stucwerk niet loskomt of afbladert.
 • Na het treffen van alle voorbereidingen, kan de fase van het aanbrengen van het stucwerk worden gestart. Met behulp van een spaan brengt u het stucwerk laagje voor laagje aan en laat het drogen. Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en het soort stucwerk, wordt dit proces enkele keren herhaald.
 • Afwerking: Het afwerken van het plafond doen we na het aanbrengen van de eindlaag. Schuur- en polijstwerk vormen de basis hiervoor. Op verzoek kunnen wij een decoratieve afwerking aanbrengen, geheel naar uw voorkeur.

Soorten stucwerk voor het plafond

Er zijn diverse soorten stucwerk waaruit u kunt kiezen wanneer u het plafond wilt laten stucen. Verschillende soorten stucwerk hebben hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn de meest bekende mogelijkheden:

 • Pleisterwerk: zorgt voor een egaal en strak resultaat. Het resulteert in een moderne en nette afwerking. Het is eenvoudig te reinigen en perfect voor het aanbrengen van verf of behang.
 • Spacken: is een prijsvriendelijke optie voor het stucen van het plafond. Spackspuiten gebeurt met een machine, waardoor grote oppervlakken snel kunnen worden behandeld. Het geeft een korrelig resultaat en is beschikbaar in tal van kleuren.
 • Sierpleister: toepasbaar op zowel muren als plafonds. Het is een naam voor alle typen pleisterwerk die een structuur hebben. De meest gewaardeerde soort is spachtelputz.

Plafond stucen door Fa. K. Dillisse

Het plaatsen van stucwerk op het plafond vergt vakkennis en ervaring. Uw wensen voor stucwerk worden vervuld bij Fa. K. Dillisse. Door onze ervaring en kennis leveren wij stucwerk van hoge kwaliteit.

Voor het stucwerk zorgen wij voor het gebruik van de beste materialen. Wij volgen de laatste ontwikkelingen en technieken op de voet. Onze service zorgt ervoor dat uw plafond vele jaren zonder problemen meegaat.

Vragen? Bij Fa. K. Dillisse helpen we u graag verder. Op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via ons vrijblijvende offerteformulier. Wij staan telefonisch klaar voor uw vragen, bel 076 200 8624 om meteen een stukadoor te spreken.

Veel gestelde vragen over plafond stucen

Kan je elk type plafond stucen?

U kunt stucwerk toepassen op ondergronden zoals gipsplaten, fermacell en beton. U kunt niet direct stucwerk aanbrengen op een houten ondergrond. Gipsplaten moeten eerst worden geïnstalleerd.

Hoe wordt stucwerk op een plafond aangebracht?

Hoewel zelf stucen van een plafond mogelijk is, vereist een gladde afwerking veel praktijkervaring en kundigheid. Voor een uitstekend resultaat adviseren we de diensten van een professionele stukadoor. Dit verzekert u van een strak en mooi eindresultaat.

Wat is de benodigde tijd voor plafond stucen?

Hoe lang het duurt ligt aan de omvang van het project en het aan te brengen type stucwerk. Over het algemeen neemt het hele proces, inclusief droogtijd, een periode van 1 tot 2 weken in beslag. Daarna kunt u de ruimte weer benutten.

Hoeveel kost stucwerk voor een plafond per vierkante meter?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte van het project. Uw keuze van materiaal en de eventuele toevoegingen zijn hierbij eveneens bepalend. Neem contact op met een vakman voor een specifieke prijsindicatie.

Fa. K. Dillisse staat voor u klaar in Roosendaal
Over ons

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8624

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Fa. K. Dillisse

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de prijs is altijd scherp. Daarnaast wordt er aan alles gedacht, dat is onvermijdelijk na 40 jaar ervaring, niets wordt over het hoofd gezien. Uw klus wordt in een keer in orde gebracht. Naast kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. Onze planning is flexibel en we zijn altijd op korte termijn beschikbaar.