Teamfoto Fa. K. Dillisse
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Breda

Spachtelputz Roosendaal

Het team van Fa. K. Dillisse heeft veel ervaring met uiteenlopende stucwerk opdrachten. Bij ons kunt u terecht voor het aanbrengen van spachtelputz aan muren en plafonds. Lees hier verder om meer te weten te komen over spachtelputz, de verscheidene keuzes en de kosten.

Wilt u meer weten? Onze stukadoors zijn bereikbaar op 076 200 8624. Wij staan klaar om u verder te helpen!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is een type stucwerk waarin de marmerkorrels zijn verwerkt. Deze vorm van Sierpleister kan worden toegepast op muren, wanden en plafonds. Dit resulteert in een perfecte decoratieve afwerking. Dit stucwerk heeft een grove textuur en een uniforme korrelstructuur. Spachtelputz is sterk en eenvoudig te onderhouden. Het wordt veel gebruikt in huizen en kantoorruimten.

Variatie in korreldikte is beschikbaar. De marmerkorrels die in spachtelputz zitten zijn verkrijgbaar in diverse diktes, waarbij de korrel de uitstraling van het interieur bepaalt. De gebruikelijke dikte bij het aanbrengen van spachtelputz ligt tussen 1 en 4 millimeter.

Effen spachtelputz
Fa. K. Dillisse in regio Roosendaal helpt u bij het aanbrengen van diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het gebruik van spachtelputz in uw woning. Dat spachtelputz hoog aangeschreven staat onder stucafwerkingen, is niet zonder reden. De voordelen op een rij:

 1. Spachtelputz is zeer robuust en bestand tegen beschadigingen.
 2. U kunt met spachtelputz rekenen op veel kleurvariËtee, zodat het in allerlei kleuren aangebracht kan worden.
 3. Het kan zowel binnen- als buitenshuis op muren worden gebruikt.
 4. Door kleurstoffen te mengen met spachtelputz, kunt u dit meteen toepassen op de muur. Extra schilderen is dan niet meer nodig.
 5. U hoeft spachtelputz weinig te onderhouden en het kan makkelijk met water schoon worden gemaakt.
 6. Door het simpele schoonmaken met water, vormt het een praktische optie voor zowel drukke huishoudens als commerciële ruimten.

Hoeveel kost spachtelputz?

In de meeste stucwerkprojecten is het zo: hoe groter het oppervlak, hoe lager de kosten per vierkante meter. Het laten stucen van het hele huis met spachtelputz in één keer kan waarschijnlijk kostenbesparend zijn. Stucwerk aanbrengen vereist veel arbeid; laat de stukadoors van Fa. K. Dillisse dit voor u uitvoeren.

De uiteindelijke kosten van spachtelputz hangen af van de grootte van het oppervlak, waar het in het huis wordt aangebracht en eventuele kleurtoevoegingen. Voor een prijsindicatie van uw woning kunt u contact opnemen via 076 200 8624. Onze experts van Fa. K. Dillisse komen graag bij u langs voor een inspectie, zodat u op de hoogte bent van de situatie.

Kleurenvariatie van Fa. K. Dillisse

Zoals eerder benoemd is het voordeel van spachtelputz dat het een breed en divers inzetbaar materiaal is. Zoekt u een mooie kleur voor op de muren? Geen zorgen, het is een optie om een pigment toe te voegen, zodat er eindeloos met kleuren kan worden gevarieerd.

Pigment toevoegen aan spachtelputz zorgt ervoor dat de kleur langer behouden blijft. Bij schade valt het niet op dat er een stukje weg is. Ook onder het oppervlak blijft de kleur van het pleister dezelfde.

Spachtelputz verwijderen

Soms moet u spachtelputz verwijderen, bijvoorbeeld vanwege schade. Soms is het nodig om leidingen of stroomkabels te vervangen en daarna de muur weer netjes dicht te maken. Misschien sluit de huidige stijl niet langer mooi aan bij uw interieur.

Ongeacht uw motivatie, het is goed om te weten dat spachtelputz verwijderd kan worden. Wanneer de spachtelputz nog stevig op de muur zit, wordt aanbevolen om er een nieuwe stuclaag op aan te brengen. Het verwijderen van spachtelputz is niet eenvoudig en kost veel tijd. De meest voorkomende methoden hiervoor zijn:

 • Door middel van afsteken
  Spachtelputz kan van de muur worden verwijderd door te schrapen of hakken met een afsteekmes. Aangezien spachtelputz een zeer stevig materiaal is, veroorzaakt het verwijderen ervan vaak beschadigingen aan de muur of het plafond. Het verwijderen kan zeer waarschijnlijk schade aan de muur of het plafond veroorzaken.
 • Schuurmachine hanteren
  Het hanteren van een schuurmachine is een effectieve methode tegen spachtelputz. Bij deze werkwijze komt er veel stof vrij. Het is belangrijk om uzelf te beschermen met een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Stoomtoepassing.
  Een andere optie voor het verwijderen van spachtelputz is door middel van stoom. Door een afstoomapparaat te gebruiken wordt het stucwerk zacht, waardoor u het makkelijker van de muur kunt steken. Vergeet niet om de ondergrond van de muur mee te nemen in uw overwegingen.
 • Ondergronden zijn niet altijd geschikt voor deze techniek. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken door stoom, met mogelijke grote gevolgen.
 • Opnieuw stucen
  Dit is de beste, meest efficiënte methode om uw muren weer strak te maken. Vergeleken met de eerder genoemde methoden, wordt er weinig werk en rommel veroorzaakt en verdwijnt het risico op schade aan de muur.

Wilt u graag een strak eindresultaat zonder veel risico op schade? Maak de beslissing om de muur opnieuw te laten stucen. Het vakteam van Fa. K. Dillisse staat altijd voor u klaar om mee te denken.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Is spachtelputz nog steeds een gangbare keuze?

Hoewel spachtelputz vooral bekend werd in de jaren '80, is het nog steeds een gebruikelijke keuze vandaag de dag. Het ligt niet aan welk tijdperk het is, maar aan uw persoonlijke voorkeur.

Wat zijn de verschillen tussen sierpleister en spachtelputz?

De verschillen zijn minimaal. Eigenlijk beslaat sierpleister de overkoepelende term voor soorten stucwerk zoals spachtelputz.

Blijft spachtelputz lang op de muur?

Spachtelputz heeft als belangrijkste eigenschap dat het erg lang mee gaat. U kunt jarenlang genieten van de stevige structuur van spachtelputz.

Kan ik een verflaag over spachtelputz aanbrengen?

Kleurtoevoeging aan spachtelputz zorgt ervoor dat het meteen in de juiste kleur op de muur komt. Bovendien is het goed om te weten dat u, als u toe bent aan verandering, gewoon kunt verven over spachtelputz.


Gerelateerde pagina's

Fa. K. Dillisse staat voor u klaar in Roosendaal
Over ons

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8624

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over Fa. K. Dillisse

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de prijs is altijd scherp. Daarnaast wordt er aan alles gedacht, dat is onvermijdelijk na 40 jaar ervaring, niets wordt over het hoofd gezien. Uw klus wordt in een keer in orde gebracht. Naast kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. Onze planning is flexibel en we zijn altijd op korte termijn beschikbaar.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter