Teamfoto Fa. K. Dillisse
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Breda

Energiebesparing door stucwerk de feiten

Redactie stukadoor-roosendaal.nl, 11 augustus 2024
Huis met blauw dak in grijze sjaal
Onze stukadoors van Fa. K. Dillisse vertellen u graag meer over isolerend stucwerk.

Stucwerk is een populaire methode om de muren van een woning af te werken door dat het een egaal en vlak creëert, waardoor de muren een goede basis hebben voor verf of behang. Echter, stucwerk is niet alleen handig en mooi, het is ook zeer milieuvriendelijk!In deze blog wordt uitgelegd wat de voordelen van stucwerk precies zijn als het gaat over isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Roosendaal

Bij duurzaamheid denken velen vaak vooral aan het upgraden van de isolatie of de verwarming. Des te meer, het is goedkoper om tegelijkertijd de isolatie en het stucwerk aan te pakken. Het parallel toepassen van deze technieken zorgt voor een samenwerking die voordelig is.

Door beide methoden samen toe te passen, wordt een verbeterde isolatie bereikt dan wanneer u alleen stucwerk zou laten doen. Dit is uiteraard veel duurzamer. Door stucwerk aan te brengen wordt de thermische massa van de muur verhoogd, wat resulteert in een extra isolatielaag. Dit resulteert in het beter buiten houden van kou zodat het niet naar binnen kan dringen.

Daarnaast is het minder ingrijpend en efficiënter dan andere duurzame methoden. Stukadoors werken met oog voor detail en er is geen sloop- of breekwerk vereist om het stucwerk en de isolatie te installeren. Hierdoor kunt u de eerste stappen zetten richting verduurzaming, zonder dat dit vergaande gevolgen met zich meebrengt.

Stucwerk als duurzame investering in energiebesparing voor u

Bepaalde typen stucwerk zijn speciaal geschikt voor isolatie. Indien u van plan bent om stuc en isolatie gelijktijdig te realiseren, is het van belang om eerst het juiste stucwerktype te selecteren. Er zijn verschillende alternatieve opties beschikbaar, afhankelijk van de locatie en de wijze waarop u wilt stucen.

In het geval dat u wilt stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt toepassen, is gevelisolatie stucwerk de perfecte optie. Er bestaat de mogelijkheid om dit stucwerk aan te brengen op diverse ondergronden, gaande van baksteen tot beton, met als speciale eigenschap het versterken van de thermische massa van de buitenmuur om zo de isolatie te verbeteren. Dankzij dit stucwerk wordt de kou van buiten beter tegengehouden en heeft deze minder kans om naar binnen te dringen.

Als u wat flexibeler wilt zijn in uw stuc- en isolatiewerk is geëxpandeerd polystyreen, ofwel (EPS) stucwerk, ideaal. EPS stucwerk bestaat uit een laagje EPS-schuim en een laagje stucwerk. Vervolgens wordt het schuim aan de muur bevestigd en afgewerkt met een laag stucwerk.

De combinatie hiervan zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is daardoor zeer gewild. Daarbij zijn er vele mogelijkheden om deze stuc- en isolatieconstructie vorm te geven. Dit maakt het zeer geschikt voor ingewikkelde muren en interieurs.

Een bewezen techniek voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk is van toepassing op zowel binnen- als buitenmuren. Dit is een klassieke benadering die al geruime tijd wordt toegepast.

Kalk werkt op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk, aangezien het de thermische massa van de muur verhoogt. Kalk heeft van nature isolerende eigenschappen, vandaar dat dit gebeurt. Kalk zorgt niet alleen voor isolatie, maar ook voor een mooie afwerking, wat een voordeel is.

Stucen voor een energiezuinige woning

Door stucwerk wordt de isolatie van uw woning sterk verbeterd. Dat kan betekenen dat u minder geld kwijt bent aan energiekosten. We tonen u manieren om uw energieverbruik te verminderen.

U kunt hoogstwaarschijnlijk besparen op uw energierekening door de isolatie van uw woning te verbeteren met isolatie stucwerk. Door het stucwerk wordt de thermische massa van de muur beïnvloed: het huis blijft koel in de zomer en behoudt de warmte in de winter. Als gevolg hiervan hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak in te schakelen om uw huis te verwarmen, waardoor u de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdient.

Als u besluit om uw gevel te laten stucen met isolatie, komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Onder de ISDE-subsidie valt ook gevelisolatie, waardoor u een deel van de kosten vergoed kunt krijgen door de overheid. Dit leidt tot een vergoeding voor de verduurzaming van uw huis, inclusief isolatie via stucwerk, wat resulteert in een gunstigere financiële situatie.

Professioneel stucwerk en isolatie door vaklui van Fa. K. Dillisse

Het gaat niet louter om het stucen van muren, maar ook om isolatieprojecten, wat specialistische kennis vraagt. Onze bekwame stukadoors zijn klaar om u te assisteren bij deze taken. Vakmanschap en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel bij ons bedrijf.

Vakkundigheid is belangrijk wanneer u in aanmerking wil komen voor een subsidie. Voor deskundig advies, het beantwoorden van vragen of het plannen van een afspraak, kunt u contact opnemen met Fa. K. Dillisse via 076 200 8624. Ons team staat voor u klaar om verder te assisteren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8624 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Fa. K. Dillisse

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de prijs is altijd scherp. Daarnaast wordt er aan alles gedacht, dat is onvermijdelijk na 40 jaar ervaring, niets wordt over het hoofd gezien. Uw klus wordt in een keer in orde gebracht. Naast kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. Onze planning is flexibel en we zijn altijd op korte termijn beschikbaar.