Teamfoto Fa. K. Dillisse
Werkzaam in Roosendaal, hoofdvestiging Breda

Wat maakt stucen tot een populaire keuze en de voordelen

Redactie stukadoor-roosendaal.nl, 6 september 2024
Het stucen van een witte muur.
Voor persoonlijk advies en meer informatie over de voordelen van stucwerk kunt u bellen met de stukadoors van Fa. K. Dillisse.

Stucen is een optie om de muren van uw nieuwe woning netjes af te werken. Wat maakt stucen zo populair en waarom is het de moeite waard?In deze blog leest u waarom stucen zo'n populaire keuze is en wat de voordelen ervan zijn.

Stucen in het kort

Bij het stucen wordt er een dunne laag pleister aangebracht door de stukadoor op de muur. Er zijn verschillende toepassingen van stucwerk die kunnen worden gebruikt voor het afwerken van het plafond. Vlak stucwerk is de meest voorkomende variant van stucwerk.

Uw muur wordt perfect vlak gemaakt door de stukadoor. Mochten er beschadigingen of gaatjes zijn, dan vult de stukadoor deze op. Dit is van toepassing op de volledige muur, maar ook op specifieke kleine beschadigingen.

Waarom Roosendaal de voorkeur geeft aan stucen voor renovaties

Het aanbrengen van stuclagen is de favoriete methode om muren en plafonds een nieuwe look te geven. Dit is te danken aan het feit dat stucwerk een snelle en eenvoudige oplossing is om een ruimte snel en makkelijk te vernieuwen met minimale veranderingen. Het is een betaalbare keuze waarbij u kunt profiteren van een schitterend slotstuk.

Het uitgebreide aanbod aan stucwerkvarianten maakt het veelzijdig inzetbaar. Glad stucwerk, gekorreld stucwerk, structuurstucwerk en gepatineerd stucwerk zijn beschikbaar bij verschillende stukadoors. Bespreek altijd met de vakman of decoratief stucen mogelijk is voor uw project.

Het is mogelijk om stucwerk bij alle type woningen toe te passen. Zowel bij nieuwbouw als gerenoveerde woningen is stucen een goede optie. Zelfs op de buitenmuur kan stucwerk worden aangebracht.

Het toepassen van stucwerk is een solide investering om uw muren te verfraaien; het blijft lang mooi en is gemakkelijk in onderhoud en herstel. U kunt zelf eenvoudig kleine reparaties met vulmiddelen uitvoeren. Met stucwerk geniet u van een veilige en comfortabele woonomgeving dankzij de geluiddempende en brandwerende functies.

De voordelen van stucen in volle glorie ontrafeld en uitgelicht

Stucen wordt vaak gekozen als afwerking voor woningen. Wat zijn de praktische pluspunten van stucen?Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen van stucen.

Een gunstig aspect van stucwerk is dat het kan bijdragen aan het stabiliseren van de muren in uw huis. In het geval van renovatiewoningen is het vaak zo dat een deel van de muren niet helemaal recht staat. Het feit dat de muur scheef is, heeft niet alleen esthetische gevolgen maar kan ook de draagkracht ervan aantasten.

Door stucen krijgen deze muren weer een prachtige uitstraling en extra stevigheid. Vooral draagmuren hebben hier veel baat bij, omdat ze na verloop van tijd wat draagkracht kunnen verliezen. Door te stucen kunnen muren extra stabiliteit krijgen.

Voor oudere betonnen muren kan stucen een passende oplossing zijn. Meestal hebben deze muren een grote mate van poreusheid. Dit kan hinderlijk zijn als u de muur wilt schilderen, omdat dit kan resulteren in strepen op de muur.

Het voorkomen van dit probleem kan door te stucen. Als de betonnen muur gestuct is, ontstaat er een nieuw oppervlak dat moeiteloos geverfd of behangen kan worden. De verf hecht beter wanneer u deze aanbrengt op een wand die gestuct is, waardoor deze langer meegaat.

Door een bepaald soort stucwerk op de buitenmuur te laten zetten krijgt u een extra isolatielaag voor de woning. Op deze wijze blijft u lekker warm in de winterperiode. Met stucwerk en isolatie te combineren, kunt u mogelijk profiteren van een subsidie.

Consulteer de stukadoors van Fa. K. Dillisse

Het aanbrengen van stucwerk is een geliefde en kostenbesparende keuze om uw muur te verwerken. Er zijn diverse stijlen waarin stucwerk naar uw eigen stijl kan worden aangebracht. Dit milieuvriendelijke optie draagt niet alleen bij aan de schoonheid van uw huis, maar kan ook de veiligheid verhogen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u extra details ontvangen?Neem gerust contact op met onze vakmensen van Fa. K. Dillisse. Zij zijn te bereiken via 076 200 8624.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8624 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Fa. K. Dillisse

Fa. K. Dillisse is een familiebedrijf dat al sinds 1988 de huizen in Tilburg en Breda voorziet van mooi stucwerk. Er wordt een volledig op maat gemaakt advies gegeven en ook de prijs is altijd scherp. Daarnaast wordt er aan alles gedacht, dat is onvermijdelijk na 40 jaar ervaring, niets wordt over het hoofd gezien. Uw klus wordt in een keer in orde gebracht. Naast kwaliteit staat ook service hoog in het vaandel. Onze planning is flexibel en we zijn altijd op korte termijn beschikbaar.